Beslut om solceller taget av extra föreningsstämma

Styrelsen beslutade att kalla till en extra föreningsstämma, som hölls den 30 november med anledning av att ta beslut kring en nyinstallation av en solcellsanläggning på fastigheten.

Styrelsen har under hösten sökt offerter från ett flertal aktörer, men har i slutänden endast fått offert från två installatörer: Sol i fokus samt Uddevalla energi. Detta utfall ser vi beror på att det är en överhettad marknad för solcellslösningar och leverantörerna har svårt att hänga med efterfrågan.

Under extrastämman närvarade inledningsvis Uddevalla energis representanter förutsättningslöst, för att berätta om deras lösning och medlemmarna gavs möjlighet att få svar på sina frågor.

Uddevalla energi lämnade därefter stämman och under dess senare del kunde vi för medlemmnarna berätta att styrelsen har valt att förorda Uddevalla energis lösning och det var således deras offererade lösning som omröstningen skulle gälla. Uddevalla energi gav det bästa priset, gjorde den i vårt tycke mest kompletta projekteringen och vi har även vägt in att det är en lokal aktör med gott renommé som anlitar lokala välkända underentreprenörer för installationen. Stämman beslutade därefter enhälligt att fullfölja installation av 80 solpaneler på hela taksidan som vetter mot Västerlånggatan. Installationen beräknas av Uddevalla energi att påbörjas kring mars/april 2023. Föreningen finansierar denna investering för framtiden helt med egna medel.