Nytt cykelrum!

Våren står inför dörren och vi är glada att kunna meddela att vi nu kan ta vårt cykelrum i drift. Cykelrummet finns längst in på gården mot Strömstadvägen, åtkomligt genom trappa ned i källaren i det som tidigare varit skyddsrum. Det är utrymmet till vänster när du kommer in, som ska användas som cykelrum. Utrymmet har fräschats upp och försetts med bra belysning. Syftet med cykelrummet är att det ska vara en lättåtkomlig, torr, varm och säkrare plats för din cykel än platserna på gården. Tanken är att du kan ställa den cykel där som du använder regelbundet. Om du inte använder din cykel särskilt ofta ska du istället förvara den i ditt lägenhetsförråd.

Några saker som det är viktigt att du känner till när du ställer in din cykel i cykelrummet är:

  • I cykelrummet får endast cyklar förvaras som tillhör boende inom föreningen.
  • BRF Bratt nr 6 ansvarar inte för cyklar som förvaras i cykelutrymmet.
  • Cykelrummet har ett mycket begränsat antalmed platser och är avsedd för cyklar som är i bruk och hålls i sådant skick att de används regelbundet. Använder du inte din cykel regelbundet hänvisar vill till förvaring av cykeln i lägenhetsförrådet.
  • Cyklar får enbart placeras i cykelställ eller på annat sätt markerad plats. Detta för att inte passager ska bli blockerade.
  • Cykeln skall vara märkt med etikett där namn och ditt lägenhetsnummer framgår. Märkningen sätts på den lodräta sadelstolpen. Du märker den själv på valfritt sätt, bara etiketten är väl synlig.
  • Endast tvåhjuliga cyklar får ställas i cykelrummet, d v s inga trehjulingar, kärror eller vagnar av något slag får förvaras där.
  • Försäkra dig om att att dörren till cykelrummet alltid är stängd och låst när du lämnar!
  • Batterier får tillsvidare ej laddas i cykelrummet. Du behöver ta med dig ditt cykelbatteri och ladda det i lägenheten.

Observera att cyklar som saknar märkning kommer att forslas bort och magasineras tillfälligt/lämnas till polisens hittegodsavdelning. Har ingen gjort anspråk på cykeln inom tre månader kommer cykeln att skrotas eller avyttras och intäkten tillfaller då föreningen. Märkta cyklar som inte används eller där ägare i annat avseende inte följer regler, kommer först att kontaktas av styrelsen för rättelse. Om så ej sker kommer även dessa att bortforslas.

Vi hoppas på förståelse för att dessa trivselregler kring cykelrummet har tillkommit för att rummet inte ska bli en plats där cyklar magasineras under längre tid. Platserna är nämligen begränsade och vi ser att det viktiga är att man ska få enkel tillgänglighet till sin cykel som man använder regelbundet. Se rummet som ett garage för din cykel.

Cykla försiktigt!